Kleurenanalyse

  • “Waarom staat rose bij mijn vriendin wel mooi en bij mij niet?”
  • “Bij bepaalde kleuren moet ik veel make-up gebruiken om er goed uit te zien.”
  • “Ik ben grijs geworden en nu staan sommige kleuren me ineens niet meer.”
  • “Ik draag meestal zwart; lekker veilig!”
KleurenanalyseOpmerkingen die u vast ook kent en waar u misschien wel meer over wilt weten; dat kan!
Ieder mens is uniek, met z’n eigen uiterlijke kenmerken.

Bij een kleurenanalyse wordt er met behulp van huidtintkaarten een analyse gemaakt van de ondertoon van de huid, de oog- en haarkleur. Daarna wordt er voor de spiegel gekeken welke kleuren mooi staan en welke kleuren niet goed zijn: de warme of de koele kleuren.
Bij de juiste kleuren zie je er fris en stralend uit, lijnen en vlekken zijn minder zichtbaar en de ogen staan helder. In verkeerde kleuren kun je er oud, vermoeid of ziek uitzien.

Bij elk kleurtype hoort een kleurenpalet met je persoonlijke kleuren. Men kan kiezen uit een kleurenpalet, een kleurenwaaier (enkelzijdig of dubbelzijdig). Met dit hulpmiddel kun je een garderobe samenstellen die in kleur en stijl op elkaar afgestemd zijn: je kunt meer met minder doen. Je voorkomt miskopen en hebt op die manier het bedrag van de analyse snel ‘terugverdiend’.
Een kleurenanalyse is iets persoonlijks. Ook is het leuk om het bijvoorbeeld samen met een vriendin of familielid te doen. Het is iets dat je maar één keer hoeft te doen. Leeftijd maakt hierbij niet uit.

TIP: Vind je een kleurenanalyse te duur, overweeg dan 's een
workshop kleur met een paar mensen.

Kleurenwaaier    Kleurenkaart   

Enkele voorbeelden:

'fout'

'goed'

 

naar boven